- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Έρευνες έχουν μέχρι σήμερα αποδείξει ότι κάτω από το 10% των αγροτών προβαίνει σε εδαφολογική και φυλλοδιαγνωστική ανάλυση, λόγω ελλιπούς πληροφόρησης. Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" προσφέρει πληθώρα πακέτων εδαφολογικών αναλύσεων από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, σύμφωνα με τις ανάγκες σας στην πλέον συμφέρουσα τιμή.
Σήμερα που οι ανάγκες της αγοράς απαιτούν βαθιές εξειδικευμένες γνώσεις που να αναδεικνύουν πραγματικά το βιογραφικό σας το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με τη Webinarium συνδιοργανώνουν εξειδικευμένο εξ αποστάσεως σεμινάριο χημικής ανάλυσης του προφίλ των λιπαρών οξέων σε έλαια και τρόφιμα με την τεχνική GC-FID. Στόχος η πλήρης κατανόηση της μεθοδολογίας και της έκδοσης αποτελεσμάτων ώστε να είναι δυνατή η ποιοτική κατάταξη ελαιολάδου, η αναγνώριση πιθανής νοθείας του και η κατασκευή της διαθρεπτικής επισήμανσης τροφίμων και ελαίων με βάση την κείμενη νομοθεσία.
Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" θα ήθελε να ενημερώσει όλους τους παραγωγούς ελαιολάδου πως μπορούν να συμμετάσχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου EVO-IOOC 2018 που θα διεξαχθεί στην Ιταλία (Capaccio Paestum) από 14 έως 19 Μαΐου 2018.
Τελευταίες 2 ημέρες απομένουν για την εγγραφή σας στο σεμινάριο "Διαπίστευση Χημικών Εργαστηρίων-ISO 17025" με έκπτωση 20%. Το σεμινάριο που συνδιοργανώνεται από το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" και τη Webinarium θα αναφερθεί στο πρότυπο του ISO 17025 και την εφαρμογή του σε χημικά εργαστήρια. Θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της εγκατάστασης ενός συστήματος ISO 17025 καθώς και του τρόπου ανάπτυξης και επικύρωσης μεθόδων (για HPLC, GC, ETAAS, φωτομετρικές κά), του υπολογισμού αβεβαιότητας, των διακριβώσεων οργάνων κ.α.
Με το Ν. 4235/2014 και την ΥΑ 4912/120862/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής. Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία). Ο συγκεκριμένος οδηγός όπως αναφέρεται στο επίσημα site του ΕΦΕΤ περιλαμβάνει τρόφιμα όπως: δημητριακά, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, γλυκίσματα, προϊόντα φυτικής προέλευσης, ελαιόλαδο στο οποίο έχουν προστεθεί μπαχαρικά και βότανα, αποξηραμένα προϊόντα, προϊόντα μελιού και άλλα.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων