- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Λήγει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου η έκπτωση έγκαιρης κράτησης θέσης για το μοναδικό στην Ελλάδα εξ αποστάσεως σεμινάριο που αφορά την εξειδικευμένη χημική ανάλυση με αεριοχρωματογραφία και ανιχνευτή ιονισμού φλόγας (GC-FID). Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά όλη η μεθοδολογία προσδιορισμού του προφίλ των λιπαρών οξέων σε ελαιόλαδα, σπορέλαια και τρόφιμα. Θα γίνει εκτενής αναφορά στην απαιτούμενη οργανολογία, στη χρωματογραφική στήλη, στο θερμοκρασιακό πρόγραμμα, στην ταυτοποίηση των κορυφών, στην αναγνώριση πιθανών φαινομένων νοθείας και στην ποσοτικοποίηση με και χωρίς τη χρήση εσωτερικού προτύπου.
Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" αποτελεί η δημοσίευση του κεφαλαίου μας με θέμα την επίδραση των τεχνολογιών κονσερβοποίησης και προκατεργασίας τροφίμων στην διαθρεπτική τους αξία συμπεριλήφθηκε για δημοσίευση στην δέκατη έκδοση του βιβλίου Environmental and Agricultural Research Summaries του διεθνούς επιστημονικού οίκου NOVA Publishers. Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο συμμετείχαν η κα Ραπτοπούλου Καλομοίρα, Διευθυντής του Εργαστηρίου, ο κ. Πασιάς Ιωάννης, Υπεύθυνος ποιότητας του Εργαστηρίου, ο κ. Προεστός Χαράλαμπος, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ.Θωμαΐδης Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το σεμινάριο της εξειδικευμένης χημικής ανάλυσης λιπαρών οξέων αποτελεί ίσως το μοναδικό που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως σήμερα στην Ελλάδα και συνδιοργανώνεται από το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" και τη Webinarium. Στόχος είναι η πραγματική μετάδοση γνώσεων και εμπειριών σε μια περιζήτητη χημική ανάλυση που υπάρχει σε όλα τα χημικά εργαστήρια αλλά και σε εργαστήρια που βρίσκονται μέσα σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ελαιολάδου και σπορέλαιων.
Γιατί να το παρακολουθήσω;
Το αρδευτικό νερό αποτελεί ένας από τους πλέον ύπουλους "εχθρούς" για τις καλλιέργειες, καθώς η ποιότητα του επηρεάζει σημαντικά την απόδοση της καλλιέργειας.
Οι παράγοντες που κυρίως επηρεάζουν την ποιότητα του νερού είναι:
Ύστερα από τον αυξημένο αριθμό συμμετεχόντων και την άριστη αξιολόγηση που έλαβε το σεμινάριο της Χημικής Ανάλυσης και Ελέγχου Ποιότητας Τροφίμων, το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με την Webinarium διοργανώνει τον 3ο επαναληπτικό κύκλο του σεμιναρίου, που θα διαρκέσει από 17 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου 2018. Για το σεμινάριο ισχύει έκπτωση έγκαιρης εγγραφής έως 4 Φεβρουαρίου, με κόστος 154 ευρώ/συμμετοχή.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων