- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Η Βιταμίνη D παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό κατά την έκθεση του στον ήλιο, γι αυτό και στην χώρα μας δεν παρατηρείται έλλειψη σε μεγάλη μερίδα πληθυσμού όπως σε άλλες χώρες που δεν έχουν ήλιο. Επειδή όμως η διατήρηση της σε φυσιολογικά επίπεδα επηρεάζεται από διάφορες ασθένειες αλλά και από την λήψη πολλών φαρμάκων,τον τρόπο εργασίας και διατροφής, καλό είναι να ξέρουμε σε ποια τρόφιμα μπορούμε να την βρούμε και πόσο χρειαζόμαστε!
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τροφίμων και Γεωργικών Επιστημών (IFAS), οι ποσότητες βιταμίνης D που πρέπει να λαμβάνουμε (διεθνείς μονάδες IU την ημέρα) έχουν ως εξής:
- παιδιά και έφηβοι: 600 IU (15 μg)
- ενήλικες έως 70 ετών: 600 IU
- ενήλικες άνω των 70 ετών: 800 IU (19 μg)
- εγκυμονούσες και γυναίκες που θηλάζουν: 600 IU
Τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D είναι:
α. εμπλουτισμένα τρόφιμα: πλέον τα δημητριακά, τα γαλακτοκομικά και οι περισσότεροι χυμοί είναι εμπλουτισμένοι με την βιταμίνη, καθώς αποτελούν τροφές ευρείας κατανάλωσης,
β. ο σολομός, αποτελεί πλούσια πηγή καθώς περιέχει 650 IU’s/85 γρ ψαριού,
γ. ο τόνος, περιέχει 154 IU’s/85 γρ ψαριού,
δ. οι σαρδέλες, περιέχει 46 IU’s/ 2 σαρδέλες,
ε. οι κρόκοι των αυγών, περιέχουν 37 IU’s ανά κρόκο,
ζ. βοδινό συκώτι, περιέχει 42 IU’s/85 γρ συκώτι.
Για να χαρακτηριστεί ένα τρόφιμο ως πηγή βιταμίνης D, θα πρέπει να περιέχει ποσότητα ίση ή μεγαλύτερη από το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης, όπως αναφέρεται στους Κανονισμούς 1169/2011 και 432/2012. Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με 0.75 μg.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων