fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Η διαδρομή από την αγορά ενός τροφίμου έως την κατάληξή του στο πιάτο μας περιλαμβάνει πολλά στάδια διαχείρισης, τα οποία κρύβουν πολλούς κινδύνους. Οι κίνδυνοι αυτοί αυξάνονται όταν το τρόφιμο προορίζεται για κατανάλωση από ευπαθείς ομάδες, όπως οι εγκυμονούσες, τα ηλικιωμένα άτομα, τα άτομα με χρόνιες ασθένειες ή χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα. Πως μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς τους κινδύνους; Εφαρμόζοντας απλές αλλά πολύ σημαντικές πρακτικές κατά τον χειρισμό και την συντήρηση των τροφίμων στο σπίτι μας:

Περισσότερα...

Η διατροφή της μέλισσας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη δυνατών αποικιών. Σπουδαίο ρόλο στη διατροφή της παίζουν οι υδατάνθρακες, τους οποίους η μέλισσα βρίσκει στο νέκταρ των λουλουδιών. Τι γίνεται όμως σε περιόδους που η διατροφή της είναι φτωχή σε υδατάνθρακες;

Περισσότερα...

Λήγει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου η έκπτωση έγκαιρης κράτησης θέσης για το μοναδικό στην Ελλάδα εξ αποστάσεως σεμινάριο που αφορά την εξειδικευμένη χημική ανάλυση με αεριοχρωματογραφία και ανιχνευτή ιονισμού φλόγας (GC-FID). Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά όλη η μεθοδολογία προσδιορισμού του προφίλ των λιπαρών οξέων σε ελαιόλαδα, σπορέλαια και τρόφιμα. Θα γίνει εκτενής αναφορά στην απαιτούμενη οργανολογία, στη χρωματογραφική στήλη, στο θερμοκρασιακό πρόγραμμα, στην ταυτοποίηση των κορυφών, στην αναγνώριση πιθανών φαινομένων νοθείας και στην ποσοτικοποίηση με και χωρίς τη χρήση εσωτερικού προτύπου.

Περισσότερα...

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" αποτελεί η δημοσίευση του κεφαλαίου μας με θέμα την επίδραση των τεχνολογιών κονσερβοποίησης και προκατεργασίας τροφίμων στην διαθρεπτική τους αξία συμπεριλήφθηκε για δημοσίευση στην δέκατη έκδοση του βιβλίου Environmental and Agricultural Research Summaries του διεθνούς επιστημονικού οίκου NOVA Publishers. Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο συμμετείχαν η κα Ραπτοπούλου Καλομοίρα, Διευθυντής του Εργαστηρίου, ο κ. Πασιάς Ιωάννης, Υπεύθυνος ποιότητας του Εργαστηρίου, ο κ. Προεστός Χαράλαμπος, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ.Θωμαΐδης Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Περισσότερα...

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά