- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Το μέλι είναι από τα πλέον ποιοτικά προϊόντα και οι αναλύσεις του υπάγονται στην Ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία (άρθρο 67 και 67α του Κώδικα Τροφίμων). Ποιες αναλύσεις όμως θα πρέπει να κάνει ο μελισσοκόμος με βάση την ιδιαιτερότητα του δικού του προϊόντος;
Θα προσπαθήσουμε σε αυτό το άρθρο να κατηγοριοποιήσουμε τις αναλύσεις για τη δική σας βοήθεια:
One of the most critical parameters that beekeepers control is the diastase activity as it largely determines the purchase price from traders. First of all, let us mention that diastase is an enzyme (an amylase) and its job is to degrade starch. European Directive 2001/110 has determined that all flower and honeydew honeys must have a diastase activity greater than 8 Shade units, with the exception of orange honey which, due to a lack of enzymes, may have a diastase activity greater than 3.
Why does diastase activity determine the price of the product and is an indicator of quality?
In the soil and on the leaves there is serious competition between nutrients and this can create serious problems in their availability. In short, there are serious competition phenomena and this is why we often end up with incorrect fertilizations with a direct consequence of wasting money and the irrational use of fertilizers. There are two important phenomena that are created: one of competition in which a high content of one nutrient creates problems in the absorption of another nutrient and the phenomenon of stimulation where high levels of one nutrient create a need for additional reinforcement of another nutrient.
Compared to previous years, there is a change in the parameters that the legislation requires to be controlled in order for our product to be marketed in the European Union (and therefore in the Greek market).
Το αρδευτικό νερό αποτελεί από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών και την υψηλή απόδοση στην καλλιέργεια μας. Προβλήματα από το αρδευτικό νερό είναι εύκολα ορατές στο φύλλωμα όπου εμφανίζονται έντονα καψίματα (καφέ άκρα). Ποιες όμως είναι οι παράμετροι που πρέπει να ελέγχονται και πώς επηρεάζουν την καλλιέργεια μας:
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων