- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Μία από τις κρισιμότερες παραμέτρους που ελέγχουν οι μελισσοκόμοι είναι η ενεργότητα της διαστάσης καθώς αυτή καθορίζει κατά μεγάλο βαθμό την τιμή αγοράς από τους εμπόρους. Αρχικά να αναφέρουμε ότι η διαστάση είναι ένα ένζυμο (μία αμυλάση) και δουλειά της είναι να αποικοδομεί το άμυλο. Η Ευρωπαϊκή οδηγία 2001/110 έχει καθορίσει ότι όλα τα μέλια ανθέων και μελιτώματος θα πρέπει να έχουν ενεργότητα διαστάσης μεγαλύτερη από 8 μονάδες Shade, με εξαίρεση το μέλι πορτοκαλιάς το οποίο λόγω έλλειψης ενζύμων μπορεί να έχει ενεργότητα διαστάσης μεγαλύτερη από 3.
Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στις παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσουμε μέσω των φύλλων της ελιάς ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε στο τελικό μας προϊόν. Το συγκεκριμένο άρθρο έρχεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα επταετούς έρευνας του χημείου μας με βάση την ανατροφοδότηση από τους πελάτες μας σε σχέση με τις λιπάνσεις και τα αποτελέσματα αναλύσεων των φύλλων ελιάς και των τελικών τους προϊόντων.
Από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους ελέγχου στο μέλι είναι πλέον και ο προσδιορισμός των υπολειμμάτων χλωρικών ιόντων που υπάρχουν στο τελικό προϊόν. Οι πηγές προέλευσης των χλωρικών ιόντων στο μέλι οι εξής:
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα περιγραφεί το φαινόμενο της εμφάνισης του φαινομένου της "τάπας" σε τομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και φυτά με βάση την εμπειρία μας και τις προσωπικές βελτιστοποιήσεις στα εδάφη που εμφανίζουν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Το φαινόμενο οφείλεται αποκλειστικά στην ποιότητα του εδάφους και πιο συγκεκριμένα στο λάθος pH κατά την καλλιέργεια των συγκεκριμένων κηπευτικών αλλά και στην περίσσεια μαγνησίου στο νερό και στο έδαφος.
Τελευταία εβδομάδα εγγραφών για το εξ αποστάσεως σεμινάριο Χημική Ανάλυση και Έλεγχος Ποιότητας τροφίμων.
Το πολύ σπουδαίο σεμινάριο επιστρέφει Live ανανεωμένο και επίκαιρο με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και τη νέα νομοθεσία που ισχύει από το Μάϊο του 2023.
Tο εξ αποστάσεως σεμινάριο (webinar) μας που θα διεξάγεται κάθε Σάββατο από 11 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 17:00-20:00. Έχει συνολική διάρκεια 18 ώρες και από το σεμινάριο παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Στο σεμινάριο θα αναφερθούν όλες οι νέες εξελίξεις στο χώρο της χημικής ανάλυσης και ποιότητας τροφίμων και συγκεκριμένα οι θεματικές του ενότητες θα περιλαμβάνουν τα εξής:
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων