- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους ελέγχου στο μέλι είναι πλέον και ο προσδιορισμός των υπολειμμάτων χλωρικών ιόντων που υπάρχουν στο τελικό προϊόν. Οι πηγές προέλευσης των χλωρικών ιόντων στο μέλι οι εξής:
Από το 2020 η νομοθεσία για το μέλι έγινε πολύ αυστηρή και δεν επιτρέπει την παρουσία χλωρικών στο μέλι σε επίπεδα πάνω από 0,05 mg/kg. Η συγκεκριμένη ανάλυση και η ύπαρξη του συγκεκριμένου νομοθετικού ορίου είναι παντελώς άγνωστη στους περισσότερους μελισσοκόμους ή μελισσοκομικούς συλλόγους με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές ανακλήσεις προϊόντων ειδικά κατά την εξαγωγή σε χώρες του εξωτερικού.
Από την προσωπική μας εμπειρία και τις αναλύσεις που έχουμε διεξάγει τουλάχιστον το 20% των μελιών μπορεί να έχει περιεκτικότητα ίση ή ακόμα και μεγαλύτερη από την ανώτατη νομοθετική τιμή. Το ποσοστό ανεβαίνει δραματικά σε περιπτώσεις ανθόμελων και ειδικά του βαμβακόμελου. Αντίθετα, στα μέλια μελιτώματος η περιεκτικότητα είναι σαφώς μικρότερη και πολλές φορές φορές μη ανιχνεύσιμη.
Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας ακολουθήστε μας στο facebook και κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων