- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Ο ΕΦΕΤ με επίσημη ανακοίνωση ενημερώνει τους καταναλωτές ότι δεν υπάρχει κανένα περιστατικό που να καταδεικνύει ότι στην ελληνική αγορά έχουν κυκλοφορήσει αυγά με τη δραστική ουσία fipronil. Θυμίζουμε το διατροφικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στην Ευρώπη πριν από λίγο καιρό με τη συγκεκριμένη ουσία που ανιχνεύτηκε μετά από εσφαλμένο τρόπο χρήσης του για την καταπολέμηση του κόκκινου ακάρεως (Dermanyssus gallinae) στα πουλερικά σε πτηνοτροφικές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΕΦΕΤ έχε προβεί στις κάτωθι ενέργειες:
Καθημερινά εισάγουμε στη διατροφή μας τρόφιμα αναγνωρισμένης θρεπτικής αξίας τα οποία όμως όταν λαμβάνονται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα. Παρακάτω θα αναφερθούν οι κυριότερες κατηγορίες τροφίμων οι οποίες θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
1. Επιλογή βαρελιού.
Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την αποθήκευση του μούστου μετά τον τρύγο, έχοντας η καθεμία τα προτερήματά της. Για παράδειγμα, η πιο παραδοσιακή επιλογή είναι το ξύλινο βαρέλι το οποίο και συνεισφέρει σημαντικά στο τελικό άρωμα και την γεύση του οίνου, απαιτεί όμως πολύ προσεκτικό καθαρισμό ώστε να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις του κρασιού και συχνό έλεγχο για διαρροές. Αντιθέτως τα ανοξείδωτα δοχεία και τα πλαστικά βαρέλια δεν εμφανίζουν διαρροές, έχουν μεγάλο χρόνο ζωής και είναι πιο εύκολα στην μεταφορά και τον καθαρισμό, δεν συμβάλλουν όμως καθόλου στην διαμόρφωση των τελικών χαρακτηριστικών του οίνου.
Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με τη Webinarium διοργανώνει σημαντικό εξ αποστάσεως σεμινάριο πάνω στους κανόνες που διέπουν την κατασκευή της ετικέτας τροφίμων. Η διαθρεπτική επισήμανση έχει γίνει υποχρεωτική για την πλειονότητα των τροφίμων ήδη από τις αρχές του 2017. Η άγνοια οδηγεί πολλές φορές σε παραβιάσεις και πρόστιμα.
Τα μικρά παιδιά και τα βρέφη είναι πολύ ευαίσθητα και επηρεάζονται εύκολα από την ποιότητα του νερού που θα καταναλώσουν. Επομένως, ένα νερό για να είναι κατάλληλο για κατανάλωση από μικρά παιδιά θα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
1) Ελεύθερο μικροβίων: ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα. Οι κάτοικοι μικρών χωριών είναι πιο επιρρεπείς σε αυτή την επιμόλυνση καθώς το νερό δικτύου τους μπορεί να μην χλωριώνεται. Επίσης, οι κάτοικοι εξοχικών κατοικιών αν χρησιμοποιούν πηγάδια ή γεωτρήσεις. Προσοχή όμως θέλει και στο δικό μας χειρισμό. Πάντα να πλένουμε τα χέρια μας πριν δώσουμε νερό στο παιδί, ενώ και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε να είναι καλά πλυμένα. Απαραίτητη η χρήση φίλτρου με UV.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων