- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Το μέλι έχει γνωστή αντιμικροβιακή δράση που οφείλεται αφενός στο υπεροξείδιο του υδρογόνου και αφετέρου στην παρουσία διαφόρων άλλων παραγόντων όπως η ντιφενσίνη. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου παράγεται ως εξής: το μέλι περιέχει ένα ένζυμο που αποκαλείται οξειδάση της γλυκόζης και η οποία διασπά τη γλυκόζη παράγοντας μεταξύ των άλλων και υπεροξείδιο του υδρογόνου. Όλο και περισσότεροι μελισσοκόμοι στρέφουν την προσοχή τους στον προσδιορισμό της περιεκτικότητας του δικού τους μελιού σε υπεροξείδιο του υδρογόνου καθώς με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουν την αντιμικροβιακή του δράση αυξάνοντας την τιμή πώλησης του τελικού προϊόντος.
Το παγκοσμίως γνωστό μέλι με αποδεδειγμένη αντιμικροβιακή δράση είναι το Manuka που πωλείται σε υψηλές τιμές στην αγορά του εξωτερικού.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Επιμέλεια σύνταξης: Ιωάννης Πασιάς - Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων