- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα που βασανίζουν τις γυναίκες σήμερα είναι η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έρευνα του 2019 που αποτέλεσε σημαντική ανασκόπηση 165 επιστημονικών δημοσιεύσεων που αφορούσαν το συγκεκριμένο θέμα κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:
1) Μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθάει στην αποφυγή πρόωρου τοκετού και προεκλαμψίας.
2) Η διατροφή χωρίς κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική έλλειψη EPA, DHA, ασβεστίου, σιδήρου και βιταμινών D και Β12. Η έλλειψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε έμβρυα χαμηλότερου σωματικού βάρους, σε ορισμένες νευρικές διαταραχές και σε δυσπλασία του εμβρύου.
3) Ομοίως το γάλα της μητέρας που θηλάζει και ακολουθεί vegan και vegeterian διατροφή είναι χαμηλότερης θρεπτικής αξίας λόγω έλλειψης των ίδιων θρεπτικών συστατικών.
4) Η vegan και vegeterian διατροφή μπορεί να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θεωρείται ασφαλής για το έμβρυο αν η μητέρα παρακολουθείται στενά από το γιατρό της και της παρέχονται τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας δημοσιεύτηκαν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό με κριτές Nutrients 2019, 11, 557. Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων