- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Στη δύσκολη εποχή που ζούμε ένα ακόμα εμπόδιο έχει προστεθεί στους ιδιοκτήτες καταστημάτων μαζικής εστίασης. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη που ισχύει από τον Ιούλιο του 2017 κάθε αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο, κρεοπωλείο,ταβέρνα, καφέ, κατάστημα πώλησης σφολιατοειδών και γενικά κάθε επιχείρηση μαζικής εστίασης είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί στα πρότυπα του HACCP (όχι να διαθέτει HACCP, αλλά να λειτουργεί σύμφωνα με τις 7 βασικές του αρχές). Επομένως όταν βρεθεί σε έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς θα πρέπει να διαθέτει τα εξής:
1) Αρχείο επιχείρησης, όπου θα φαίνεται καθαρά η κάτοψη του κτιρίου και η άδεια λειτουργίας του.
2) Διαγράμματα ροής υπογεγραμμένα από επιστημονικό υπεύθυνο.
3) Αρχείο εκπαίδευσης του προσωπικού κατά ΕΦΕΤ καθώς και αρχείο με τα βιβλιάρια υγείας του προσωπικού όπως ίσχυε και παλαιότερα.
4) Αρχείο καθαρισμού όπου θα γίνεται καθημερινή καταγραφή σε έντυπα του πλάνου καθαρισμού και των καθαριστικών που χρησιμοποιήθηκαν.
5) Αρχείο απολυμάνσεων και μυοκτονίας.
6) Αρχείο αναλύσεων επιφανειών, προσωπικού.
7) Αρχείο αναλύσεων νερού εφόσον δεν υδροδοτείται από δήμο.
8) Αρχείο καταγραφής των θερμοκρασιών σε ψυγεία και φούρνους.
9) Αρχείο καταγραφής και παρουσίασης εντός του καταστήματος των αλλεργιογόνων.
10) Αρχείο προμηθευτών.
Τα συγκεκριμένα αρχεία σε συνδυασμό με τα προαπαιτούμενα υποδομών (ράφια, δάπεδα, εξοπλισμός, παγίδες εντόμων και ποντικιών κά) αποτελούν τα σημεία ελέγχου των επίσημων κρατικών φορέων.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων